Velkommen til Vejlefjord Efterskole

Kom på besøg:

  • 26. maj 2024

 

 

 

Ring 7589 5202 og aftal rundvisning

eller book selv rundvisning her

Vejlefjord Efterskole – de år du aldrig glemmer

På Vejlefjord Efterskole nær Vejle vil du opleve så mange ting, få nye venner og udvikle dig så meget, at du slet ikke har fantasi til at forestille dig det hele på forhånd. Her bliver du udfordret og inspireret, fordi du er nysgerrig og engageret og bliver en del af et fedt fællesskab.

Nyt fra Instagram!

Se mere på vores Instagram

Du skal turde noget – både personligt og fagligt

Men ingenting kommer af sig selv. Du får mange oplevelser, fordi du er parat til at gribe mulighederne og kaste dig ud i livet. Du får venner, fordi du også giver meget af dig selv og er til at stole på. Du får en god afgangsprøve, fordi du samarbejder med og lader dig inspirere af lærerne og dine kammerater. Og du udvikler dig personligt, fordi du har tillid til andre og også tror, at de har noget at give til dig.

Efterskole nær Vejle – i skønne omgivelser

Vores efterskole ligger nær Vejle, Hedensted og Juelsminde – lige i smørhullet mellem de tre byer. I skønne omgivelser med både skov og strand lige uden for døren har vi rige muligheder for at inddrage naturen i både undervisning og fritidsaktiviteter.


Aktiviteter

Der er altid noget at lave, hvis du har lyst.
Du kan se et udpluk af skolens mange muligheder her.

Badminton

Grib ketcheren

…så snart der er en ledig tid i hallen, og få dine badmintonvenner med. Der er 5 baner at spille på i Vejlefjord Efterskolens sportshal, så hvis du er begejstret for badminton, handler det bare om, at din begejstring skal smitte dine kammerater, så du får mulighed for at vise dem din serv og din smash. Men det handler ikke altid om at være den bedste, men om at prøve noget nyt og mærke tilfredsheden ved at blive bedre.

Læs mere

Kano

På Vejlefjord Efterskole kan du sejle i kano, så snart fjorden er varm nok. Først tager du et sikkerhedskursus til kano, så du bliver fortrolig med sejlads på fjorden. Når det er på plads, kan du få lov til at sejle rundt sammen med vennerne og nyde noget af Danmarks flotteste natur fra vandsiden. Du kommer altid gladere tilbage, når du har været på fjorden og har fået brugt kroppen sammen med vennerne

Læs mere

Basketball

Basket er stemning og høj intensitet

Driblinger og dunk. Løse trøjer og smarte finter. Hvis du er til basket, så giv den hele armen i sportshallen, og lad din passion for basket smitte af på dine venner. Du har muligheden for, at basket bliver endnu større. Sæt dit præg på sport på Vejlefjord Efterskole, uanset om du er god på forhånd eller bare godt kunne tænke dig at prøve basket.

Læs mere

Kajak

På outdoor-linjen bliver du god til at sejle kajak. Men selv om du har valgt en helt anden linje, er der masser af muligheder for at få glæde af alle de mange muligheder, vi har på fjorden: kajak, kano, fiskeri, sejlbåd, paddleboard, sauna. Hvis du tager et kajakkursus i begyndelsen af skoleåret, får du mulighed for at sejle på fjorden og opleve noget af Danmarks flotteste natur fra vandsiden. Glæd dig, naturen på Vejlefjord Efterskole har aldrig skuffet nogen.

Læs mere

Løb

Løb kan være en sport for de superdedikerede, der vil opnå flotte resultater, men det kan også være skønt bare at få blodet til at rulle i årerne, mens du løber i naturen. Vejlefjord Efterskole ligger midt i den flotteste natur med kuperet terræn og løbestier af forskellig sværhedsgrad. Løb er for alle. Som grundtræning, hvis du spiller fodbold. Som livsstil, hvis du vil være sund. Få dine venner med, og få de fedeste ture i skoven eller på vejene omkring skolen. Og hvis din kondi er helt til rotterne, skal du jo bare begynde med at gå. Det er næsten lige så skønt

Læs mere

Fitness

Fitness på Vejlefjord Efterskole er for alle. Virkelig ALLE. De sejeste og virkeligt seriøse, og dem der bare vil have en helt almindelig sund krop. Vi har et af de bedst udstyrede fitnesscentre på efterskoler i Danmark. Og vi har superdygtige trænere, der kan lave træningsprogrammer, der passer til lige præcis dig og dine venner. Og hvis du vil tabe dig lidt, får du også et kostprogram, som du kan følge. Det handler om, at du når dine personlige mål.

Læs mere

Bordtennis

Bordtennis er en hyggesport på Vejlefjord Efterskole Selvfølgelig kan man være seriøs, hvis der er andre i klassen, der også er det. ”Rundt om bordet” er rigtig sjovt, når man er sammen med vennerne. Faktisk kan du hygge dig med bordtennis både ude og inde

Læs mere

Makerspace

Makerspace er for de kreative og dem med en lille opfinder i maven. Her har du mulighed for at bruge 3D-printer, lasercutter eller bygge robotter med lego. Her er det kun fantasien, der sætter grænser for kreativiteten. Vejlefjord Efterskoles makerspace bliver brugt i både undervisningen og i fritiden om aftenen.

Læs mere

Volleyball

Volleyball er på programmet hver uge for både drenge og piger. Volleyball er ikke den letteste sport, så man skal bare holde ud, indtil man får det helt ind i kroppen. Men så er det også den fedeste fornemmelse, når man ender med at kunne smashe bolden ned på modstandernes banehalvdel. Hvert år deltager volleyballholdene i en turnering med hold fra Norge, Sverige og Finland. Det er ikke let at banke de andre hold, men det er virkelig sjovt, når det lykkes.

Læs mere

Fodbold

Fodbold smitter. Både publikum, og især dem der selv kaster sig ud i spillet. På fodboldlinjen spiller du masser af fodbold, men hvis du har valgt en anden linje, kan du alligevel spille fodbold på Vejlefjord Efterskole. Træneren smitter også. Jacob Laursen har selv spillet fodbold på det danske A-landshold og i Premier League, så han ved, hvordan han skal få det bedste ud af dig og holdet, uanset om du er god i starten eller om du bare elsker at spille bold. Han ved også, hvordan du kan bruge fitness til at blive endnu bedre til fodbold.

Læs mere

Megin-joller

Følelsen af at blive ført over fjorden med sejl… på tværs af strøm og bølger er helt fantastik. Hvis du ikke før har prøvet sejlads uden motor, må du ikke gå glip af muligheden på Vejlefjord Efterskole. Men vi tager ingen chancer, så du skal ikke være bange for at prøve noget nyt og ukendt. Hop bare ud i det og bliv bidt af vores Megin-joller.

Læs mere

Mountainbike

Glem ikke cyklen, hvis du er til mountainbike. Vejlefjord Efterskole ligger perfekt midt i et fantastisk kuperet terræn, der visse steder minder om… ja lige præcis… mountains. Du bestemmer selv sværhedsgraden, for der er mange muligheder langs fjorden og i skovene.

Læs mere

Kor

Alle kan være med i Vejlefjordkoret

Trænede sangere bliver endnu bedre og får mulighed for at synge soloer til korsangene. Men er du bare glad for at synge, hopper du selvfølgelig modigt ud i det og får lært det efterhånden. Når vi kommer til den første koncert, lyder koret allerede rigtig godt og får mange klapsalver. Og julekoncerten er noget helt for sig, masser af julelys og juletræer – julestemning der gør glad i låget. Vær med hele året, og oplev også en udlandsturné sammen med dine venner.

Læs mere

Skitur

Skituren til Norge er et af højdepunkterne på året

Alle glæder sig. Det er for cool at stå på ski ned ad de norske fjeldsider, første gang det lykkes dig at komme ned uden at falde. Og suget i maven bliver bare større, jo bedre du bliver. Men skitur er også skønne aftener, hvor man træt efter dagen på løjperne hygger sig sammen og ser videoklip af alle de skønne oplevelser fra dagen. Glæd dig!

Læs mere

Vandliv

I fritiden er der masser af muligheder for at få glæde af alle de mange muligheder, vi har på fjorden: kajak, kano, fiskeri, sejlbåd, paddleboard, sauna. Hvis du tager et kajakkursus i begyndelsen af skoleåret, får du mulighed for at sejle på fjorden og opleve noget af Danmarks flotteste natur fra vandsiden. Glæd dig, naturen på Vejlefjord Gymnasium har aldrig skuffet nogen

Læs mere

Svømning

Svømmehallen er et scoop for dig, både hvis du vil noget seriøst med svømning, og hvis du bare synes en pool er noget af det fedeste. Nogle træner målrettet og får bedre og bedre tider, andre samler bare 5 venner og får så lov til at gå i svømmehallen med en livredder. Vandfitness er vildt sjovt hen over vinterhalvåret, og basinnet bliver også brugt til træning af kajak- og kanoteknik

Læs mere

Speedbåd

Vejlefjordskolens speedbåd har så mange heste, at man skal holde godt fast, når gashåndtaget bliver rykket i bund. Når vejret tillader det, er der dømt hygge på fjorden. Og hvis du er til udfordringer, skal du bare prøve at stå på vandski. Hvis det er lidt for svært, er en tur på bananen det nærmeste du kommer en ud-af-kroppen-oplevelse. På den fede måde selvfølgelig, og fuldt forsvarligt. Eller hvad med en fisketur? Vi har stænger nok til, at du og dine venner kan få en skøn tur på fjorden… og måske en fisk på krogen

Læs mere

Beachvolley

Beachvolley er er for alle, der har lyst til at smide skoene og få sand mellem tæerne. Hvis du er øvet, kan du nok score lidt streetcredit hos tilskuerne langs kanten. Og har du ikke prøvet det før, skal du bare vide, at alle har prøvet at ramme bolden helt forkert. Men hyggeligt er det altid, når der er gang i volleybanen ved pigebygningen

Læs mere
Se flere aktiviteterSe færre aktiviteter

Det sker på VFS

 

Kom ned ad bakken og besøg os