Fritid på Vejlefjord Gymnasium – det kræver kun at du engagerer dig

Der er vildt mange aktiviteter, du kan engagere dig i på gymnasiet. Drøm det – og de fleste ting kan du faktisk gøre. Du kan engagere dig i sport, musik, ridning, vandliv i massevis, hygge dig med vennerne i fællesrummene og meget mere.

Sport: Det er vigtigt at holde kroppen sund og stærk – dyrk sport

Vejlefjord Gymnasium har rigtig fine faciliteter, hvor du kan dyrke din sport: I hallen dyrker du volleyball, fodbold, badminton, basket eller andre aktiviteter. Fitnesscenteret er fyldt med liv og intens træning. Svømning er en fantastisk mulighed i skolens egen svømmehal. Læs mere om sport her.

Musik: Alle bliver gladere af musik – du skal bare være med

Der er mange gymnasieelever, som synger i Vejlefjordkoret – måske 30-50 elever. Vores dirigent smitter med musik og laver fantastiske julekoncerter, forårskoncerter og andre musiske lækkerier gennem året sammen med koret. Alle glæder sig til koncerterne, men også til korturene. Der er udlandstur hvert år. Hvert andet år er udlandsturen en korfestival i enten Norge, Sverige, Finland eller Danmark. Nogle spiller og synger i lovsangsbandet.

Uderum: I godt vejr skal du være sammen med dine venner udenfor

Hiv fat i dine venner og få dem med ud på beachvolleybanen. Spil bold på multibanen. Udendørs bordtennis. Basket. Spring på trampolinerne. Lav snobrød i vores store bålhytte. Gå ture eller løb på vores Trail Run-løbesti.

Fællesrum: Hyg dig med vennerne i vores fællesrum

Du kan spille bordtennis, kort eller andre spil i aulaen, e-sport eller billard i drengenes fællesrum ”Einstein”, se en film i vores hjemmebiograf, lave smykker i pigernes fællesrum. Bare tag dine venner under armen og få dem med.

Vandliv: Fjorden er noget helt unikt for dig, der elsker vand

Vejlefjord Gymnasium er måske det gymnasium i Danmark, som har den allerbedste beliggenhed, lige ud til Vejle Fjord og med skov og kuperet terræn hele vejen rundt. Fjorden giver helt unikke muligheder:

Kano

Det er så fedt at padle op gennem en å eller langs kysten og se verden fra en helt ny vinkel. Det giver oplevelser sammen med dine venner, som du aldrig glemmer.

Kajak

Vores kajakinstruktør vil tage dig med på fjorden, når du har lært de grundlæggende teknikker. Bliver du helt skarp, laver du en grønlændervending.

Sejlbåd

Vejlefjordskolen har to Megin-joller, som er fantastisk sødygtige og lette at lære at sejle med – lige noget for dig, hvis du ikke er en habil sejler på forhånd. Du bliver vild med det.

Speedbåd

Få en tur på vores bumper og oplev suget i maven, når du bliver slynget ud i svinget. Eller lær at stå på vandski. Det er ikke helt let, men umagen værd at lære. Man føler sig lidt som bølgernes herre, når man bliver stående i skumsprøjtet.

Fiskeri

Lån fiskegrej og fisk fra kysten eller fra motorbåden. Bagefter kan du stege fisken over bålet i vores bålhytte.

Svømning

En dukkert i fjorden fra vores badebro er ikke af vejen efter en løbetur i skoven.

Sauna

Efter en tur på fjorden en kold efterårsdag er det vildt godt med en tur i den varme sauna.

Badminton – en supersjov sport

Badminton er for alle. Både hvis du er konkurrencemenneske og hvis du bare har lyst til hygge dig sammen med dine kammerater. Når der er badminton i idrætshallen, er der gang i alle baner. Og der er pizza til den første, der banker træneren!

Ridning: Hvis du er glad for heste får du ikke bedre forhold end på Vejlefjord Gymnasium

Vores flotte ridecenter giver dig mulighed for at dyrke både dressur og spring året rundt. Du kan have din egen hest med eller købe part på en skolehest, som du så deler med en anden elev. Med i prisen får du både undervisning i dressur og spring. Der er jævnligt mulighed for aktiviteter som ridestævner, hygge i rytterstuen, tur til hestemesse i Herning og meget andet. Lærerne er professionelle, så du kan udvikle dig som rytter.

Sprog: Hvis du er sprognørd, skal du bare spørge Knud

En tidligere sproglærer på Vejlefjord Gymnasium, Knud Capion, har altid et sprogtilbud for sproginteresserede. Det kan være enten italiensk, spansk, rumænsk, latin, russisk, græsk – flere år har han mere end et tilbud i gang. Han er noget af et sproggeni og deler hvert år ud at sin fantastiske viden og sprogkunnen.

Klatring – optur for alle der vil

Hvis du har prøvet at klatre, ved du, at klatring giver en fantastisk oplevelse af at blive bedre og bedre, hvis bare du træner. Og hvis du stadig har det til gode, har du virkelig noget at glæde dig til. Men du skal ikke give op, når du du dratter ned på måtten, for man bliver kun god, hvis man holder ud og prøver igen og igen.

Spejder: Man kan bare fortsætte som spejder på gymnasiet

Hvis du kan lide spejderarbejdet, er der en trop på skolen, hvor du kan deltage eller blive fører for mindre spejdere. Gør et stykke frivilligt arbejde for andre, hvis du har lyst.

Weekend: Mange elever bliver i weekenden, fordi det bare er så hyggeligt

Nogle weekender er der fest lørdag aften. Det kan være høstfest, gallafest, beach-party, juletræsfest. Men der er mange andre slags aktiviteter: filmaften, koncert, besøg hos en lærer, snobrød i bålhytten. Der sker noget hver eneste weekend gennem skoleåret. Læs mere om weekenderne her. Link

Hygge: Og så er der den hygge, som ingen planlægger, men som bare opstår

Gennem de 3 år du går i gymnasiet udvikler du venskaber, der holder resten af livet. Dine bedste venner deler du måske også dine hemmeligheder med, din kærestesorg, dine tanker om livet. Faktisk kan det være hyggeligt at lave lektier med vennerne. Og så er du bare sammen 100 timer med dem, du holder af. Det er guld værd, det der sker en aften på et værelse, hvor 3 venner snakker om alt og intet. Også hvis du er dagelev, for du må gerne sove hos en ven på kostafdelingen engang imellem – og du spiser gratis med. 

Kom ned ad bakken og besøg os